facebook

“Штам “Омікрон”, так штам “Омікрон”, але тільки би не сталося лиш одного”: лікар про “схрещені пальці” і загрозу вірусу

До України наближається штам “Омікрон”, медики готуються до нового виклику. Українців інформують про нову загрозу та надають рекомендації, як себе поводити у випадку інфікування тим чи іншим штамом.



Про це лікар Тарас Жиравецький повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Омікрон так омікрон! Зустрінемо його гідно!

Думаю справимось без третьої дози, бо нам вона і так поки не доступна… головне не панікувати і не організовувати масові заходи, але паніка і гулянки це невід‘ємна частина нашого життя, тому просто схрестимо пальці”,- написав він.

“Омікрон поставив ще одне запитання, чи варта зараз вакцинувати дітей з 5 років від ковіду наявною вакциною? На мою думку, діти вакциновані однаково поширюють вірус, як не вакциновані. Ті діти, які вже перехворіли, а їх також багато мали б звільнятись хоча б на рік від вакцини. Тому стосовно дітей є сенс зачекати і не поспішати з вакцинацією, окрім дітей з груп ризику. Ну і надія на те що в наступному році з‘являться таки ефективні ліки від ковіду, тоді вакцинація дітей від ковіду ймовірно не буде потрібною. Це моя особиста позиція і вона відрізняється від позиції моїх колег педіатрів. Але ризикувати здоров‘ям своїх дітей, які вже перехворіли і мають високі титри антитіл до спайкбілку не бачу потреби”,- додав він.

Читайте також:  В Івано-Франківську 98 пацієнтів із пневмонією перебувають у медзакладах – Марцінків (Відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.