facebook

“Лікарі просто “ляжуть” скоро”: штам “Дельта” спровокував масові госпіталізації

Штам “Дельта”, який відрізняється від своїх попередників особливою агресивністю та заразністю, вже спричинив масові госпіталізації по всій Україні, особливо у “червоній” зоні.



Медики передбачали складну ситуацію, але не настільки. Лікарні переповнені, а лікарів і медперсоналу просто не вистачає. Деякі пацієнти скаржаться, що “швидку” доводиться чекати по кілька годин.

У лікарнях, куди госпіталізують хворих міста-мільйонника Одеси, станом на суботу, 16 жовтня, вже немає місць. Нових хворих, які потребують госпіталізації, одразу відвозять у районні лікарні: в Овідіопіль, Чорноморськ…

Про критичну ситуацію повідомила волонтерка Катерина Кожевнікова, вона опублікувала аудіозаписи розмов, які підтверджують її слова..
За її словами, в одеську лікарню ледве вдалося оформити пацієнтів, яких би до районних лікарень просто б не довезли.

“Лікарі просто “ляжуть” скоро… Насилу за ранок госпіталізовано три пацієнти з критичною ситуацією вже. Їх просто б не довезли в область”, – зокрема, написала вона в своєму Facebook.
Питання про відкриття нових відділень для госпіталізації хворих на Covid-19 – відкрите, але проблема в тому, що в нас просто не вистачає медиків, які могли б там працювати – на 50-60 пацієнтів доводиться 1-2 медсестри, внаслідок чого повноцінна допомога просто неможлива. За словами волонтерки, серед госпіталізованих є також чимало людей від 20 до 40 років, а також діти.

Нагадаємо, що з 18 жовтня Одеська, Запорізька, Донецька та Дніпропетровська область потрапили до “червоної” зони. Тернопільщина наразі тримається у “помаранчевій”, але показники госпіталізації також зростають, тож існує імовірність потрапляння до “червоної” зони, якщо кількість хворих із важким перебігом хвороби не зменшиться.

Читайте також:  Симптоми штаму “Дельта”: Ляшко назвав особливі ознаки заражень коронавірусом в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.