facebook

У штаму “Омікрон” несподівані симптоми: у ВООЗ бояться зростання смертності

Пацієнти, у яких підтвердили штам коронавірусу “Омікрон”, скаржаться на біль у спині та першіння у горлі. Ці симптоми не спостерігалися в жодного іншого штаму COVID-19.



Про це повідомляє британська газета The Sun.

Експерти з Південноафриканської Республіки обстежили близько 78 тисяч пацієнтів, заражених штамом “Омікрон”. Більшість із них скаржаться на першіння у горлі та біль в нижній частині спини (попереку). За словами медиків, у пацієнтів з іншими штамами коронавірусу таких симптомів не спостерігалося. Натомість заражені скаржилися на кашель, високу температуру та втрату смаку та запаху.

Також дослідження показали, що люди з “Омікроном” на 23% рідше потрапляють до лікарень, ніж пацієнти з “Дельтою”. Але це не свідчить, що хвороба на 100% протікає легко.

Крім того, лікарі рекомендують за будь-яких симптомів ГРВІ самоізолюватися і викликати лікаря.

За даними ВООЗ “Омікрон” поширюється стрімкими темпами, а кількість заражених стає більшою за кожні 2-3 дні. Про це представник ВООЗ Девід Набарро повідомив телеканал Sky News.

Не виключено, що найближчим часом смертність від штаму “Омікрон” зросте і проблема стане в кілька разів серйознішою.

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що через високі темпи поширення нового штаму різко зросте кількість госпіталізацій та навантаження на медпрацівників також збільшиться. Наслідком може стати високий показник смертності.

На сьогоднішній день “Омікрон” зафіксовано у 77 країнах світу.

Читайте також:  Українці в італійському місті пройшлись святковою ходою: співали колядку (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.