facebook

Omicron може з’явитися в Україні цього тижня – РНБО

Новий штам коронавірусу Omicron може з’явитися в Україні цього тижня. Про це заявив секретар Ради з нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов під час селекторної наради з Президентом в понеділок, 13 грудня. Про результати наради інформує пресслужба Глави держави, пише УНН.

Цитата

“За прогнозами РНБО, епідемічна ситуація в нашій країні на свята має бути стабільною. Очікується, що новий штам коронавірусу „Омікрон“ може з’явитися в Україні цього тижня. Але результати перших досліджень у країнах, де він уже виявлений, свідчать про легший перебіг хвороби”, — цитує Данілова пресслужба.

Деталі


Повідомляється також, що під час наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у зв’язку з наближенням різдвяних і новорічних свят, були ухвалені відповідні накази МОЗ і головного державного санітарного лікаря щодо протиепідемічних заходів під час роботи гірськолижних курортів.

З його слів, окремо напрацьовані протиепідемічні заходи під час проведення великих масових заходів.

Прем’єр нагадав, що з 7 грудня дев’ять областей вийшли з “червоної” зони, а нині критеріям виходу з неї відповідає Вінницька область, тож розглядатиметься питання щодо її переведення у “жовту” зону.

Також задля мінімізації ризиків для хворих на COVID-19 серед громадян віком від 60 років було внесено зміни до стандартів медичної допомоги щодо коронавірусної хвороби і розширено показання до госпіталізації цієї категорії хворих.

Що було раніше

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у січні 2022 року розшириться перелік товарів і послуг, які можна буде придбати на 1 тис. грн, надану державою кожному українцю, який отримав повний курс щеплень.

Читайте також:  Батьки Олега Перевізника просять фінансової допомоги, аби привезти тіло сина в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.