facebook

Інфекціоніст пояснила, чому діти масово розносять коронавірус (ВІДЕО)

На думку Ольги Голубовської, діти часто є двигуном будь-якої епідемії.



Діти, у яких китайський коронавірус Covid-19 у більшості випадків проходить безсимптомно, є “двигуном епідемії”, оскільки розносять інфекцію віру і заражають людей, які знаходяться в групі ризику.

Таку думку під час свого виступу на українському жіночому Конгресі зробила відомий інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська. Медик, зокрема, інфекціоніст розповіла, що діти часто є двигуном будь ‒ якої епідемії, тому що часто переживають хворобу – в тому числі й коронавірус Covid‒19 – з повною відсутністю симптомів. Але це не робить їх менш заразними.

Крім того, за словами Голубовська, Україна перейняла американську рекомендацію щодо тестування. Виходячи з цих рекомендацій, в разі, якщо дитина хвора і з респіраторними симптомами, то це розцінюється як Covid-19 ‒ до тих пір, поки аналіз не довів зворотне. І, відповідно, всі, хто живе з ним на одній житлоплощі, повинні пройти тестування на коронавірус.

“Якщо дитина хвора, або респіраторний якийсь симптом, тоді групи ризику повинні десь на 4-5 день від моменту контакту з хворою дитиною обстежитися”, ‒ підсумувала Голубовська.

 

Читайте також:  Задихається від кашлю і плаче: матір зняла моторошне відео з дитиною, яка захворіла на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.