facebook

В уряді повідомили, коли і як можна отримати тисячу гривень за вакцинацію

Виділяючи по 1000 гривень для повністю вакцинованих українців, Кабмін не лише стимулює подальшу вакцинацію, а й підтримує галузі, які найбільше постраждали через карантинні обмеження.

Про це у Facebook заявила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

«Програма спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь. Загалом це майже шість тисяч підприємств. Необхідно врахувати і те, що галузі, в які будуть спрямовуватись ці кошти, мають одні з найбільших мультиплікаторів та високу додану вартість», – повідомила міністерка.

Реалізація програми розпочнеться вже 19 грудня та діятиме протягом усього наступного року. Кожен, хто вже пройшов повний курс вакцинації, зможе використати 1000 грн для придбання залізничних або авіаквитків на внутрішні рейси. Також доступні будуть абонементи до спортзалів та фітнес-клубів. Програма дозволить також придбати квитки до кінотеатрів, театрів, музеїв або виставкових центрів.

Обрати вид послуг, що цікавить, і використати нараховану тисячу гривень можна буде через застосунок «Дія». Організатори програми обіцяють надалі розширити перелік послуг та кількість компаній, які беруть у ній участь.

Попередньо, взяти участь у програмі можна буде виключно через мобільний застосунок “Дія”.

У Міністерстві економіки України пояснили алгоритм дій для отриманя тисячі гривень за вакцинацію проти COVID-19. Як відомо, отримати винагороду можна буде вже від 19 грудня.

Про це пише РБК-Україна.

Повідомляється, що взяти участь у програмі можна буде виключно через мобільний застосунок “Дія”.

Заступниця міністра економіки Ірина Новікова пояснює алгоритм дій:

громадянин, що бажає взяти участь у програмі, обирає в “Дії” послугу “єПідтримка”,
проходить перевірку на відповідність встановленим критеріям,
відкриває в онлайн-банку віртуальний рахунок та отримує на нього гроші.

Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде. Більшість операцій в “Дії” здійснюється автоматично. У подальшому планується запустити офлайн-сервіс”, — зазначила Новікова у коментарі РБК-Україна.

Заступниця міністра економіки також додала, що зараз тривають консультації з бізнесом, щоб коло учасників стало ширшим.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розробляє пропозиції стосовно того, як вакциновані мешканці сіл та пенсіонери зможуть використати тисячу гривень за вакцинацію. Відтак, Шмигаль повідомив, що це питання поки перебуває на етапі доопрацювання, проте до запуску програми його вирішать і результат повідомлять суспільству.

Читайте також:  Який Майдан? Кравчук не стримався, потужна заява: поставивив на місце всю опозицію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.