facebook

В Ізраїлі заявили, що навчилися знищувати коронавірус за дві секунди

Вчені з Аріельського університету в Ізраїлі заявили про розробку методики, яка за секунди здатна знищити коронавірус на 99%. Йдеться про особливу форму випромінювання з довжиною хвилі до 3 міліметрів.

Ізраїльські лікарі.


Ці хвилі здатні впливати не лише на COVID-19, а й на інші поліовіруси, повідомляє The Jerusalem Post. За допомогою розробленого методу можна швидко знезаразити приміщення, обладнання та інші поверхні.

Зазначимо, що розмір міліметрових хвиль дуже невеликий. Наприклад, у випромінювання від мобільного телефону довжина хвилі приблизно 30 сантиметрів, а у мікрохвилі близько 12 сантиметрів.

Нині ця технологія не пристосована для боротьби з коронавірусом у людському тілі, але може допомогти швидко позбутися його на поверхнях. Зараз для знезараження використовують ультрафіолет, весь процес займає хвилини і навіть години.

“Крім того, УФ-випромінювання може бути токсичним для людини, що робить процес дезінфекції дуже непрактичним. За допомогою нашої техніки ми знищили майже 99,9% вірусу за дві секунди”, – сказав лікар Габі Герлітц, молекулярний біолог і провідний автор дослідження.

Крім того, таке випромінювання дуже м’яко діє на поверхні, не нагріває і не впливає на них.

У майбутньому дослідники хочуть спробувати використати міліметрові хвилі для очищення води. Також, згідно з попередніми даними досліджень, таке випромінювання може застосовуватися для боротьби з пухлинами та знищення ракових клітин. Хвилі також можна використовувати для передачі енергії та електрики без використання дротів, у процесі виробництва унікальних матеріалів, наприклад, синтетичних алмазів.

Читайте також:  Ушістьох проти одного: у Санкт-Петербурзі жорстоко вбили українця

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.