facebook

“Штам “Дельта” переслідує цих людей, названо ознаки повної беззахисності перед вірусом”: лікар про важкість хвороби

Штам “Дельта” продовжує стрімко поширюватися Україною. Інфіковані люди потерпать через страшні ускладнення і змушені перебувати у реанімації на межі життя і смерті. Медики повідомляють про постійні підступи вірусу, який вдається до все більших хитрощів, аби заразити людину.



Як повідомляє відомий лікар Тарас Жиравецький на своєму Telegram-каналі, ті, хто вакцинувався, і ті, хто перехворів, при тестуванні на нейтралізуючі антитіла отримують результат про те, що вони мають ці антитіла. Антитіла igG до S-білку (нейтралізуючі).

“Чому саме цей аналіз може стати номером 1 у світі наступного року? Який рівень цих антитіл є таким, який захищає?

Зараз ведуться дослідження. Але якщо у вас немає цих антитіл – у вас не спрацювала вакцина або ви не хворіли, тому ви не маєте жодного захисту перед ковідом.

Цей тест вже почали використовувати, як маркер того, що людина є захищеною.

Ймовірно цей тест також буде використаний, як доказ якісної вакцинації.

Усі медики чекають більше досліджень по динаміці змін антитіл, бо ми розуміємо, що по заяві виробників вакцин їх рівень знижується за пів року, тому й постало питання по бустерній дозі вакцини.

Цікаво те що ті пацієнти, які перехворіли ковідом часто мають дуже високі титри нейтралізуючих антитіл, навіть через рік після хвороби і вони не знижуються.

Поки що ми з вами ще у вирі пандемії, але тримаємо кулаки, щоб вірус відступив і ми забули про нього як страшний сон.

Сподіваюсь, що вчені у світі прискорять свої дослідження і ми отримаємо практичні рекомендації стосовно аналізу на визначення антитіл igG до S-білку, і цей тест набуде нового значення для медичного використання”,- ідеться у повідомленні.

Читайте також:  Сибірська виразка в Україні: у МОЗ назвали симптоми при зараженні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.