facebook

Температура 39 та паралізована нога: на Закарпатті в 12-річної дівчинки виявили поліомієліт, у ще 4 дітей – поліовірус

Мати 12-річної дитини після того, як у її доньки виявили недугу, змінила своє ставлення до вакцинації та дозволила щепити інших двох дітей.



У Закарпатській області в 12-річної дівчинки підтвердили поліомієліт, а у 4 дітей виявили поліовірус. Усі вони були невакциновані проти недуги.

Про це повідомила головна епідеміологиня Закарпатської області Вікторія Тимчик у коментарі ВВС News Україна.

Медикиня наголосила, що недугу діагностували у 12-річної дівчинки з Тячівського району. Вона була невакцинована від поліовірусу.

У дитини спочатку почались гострі кишкові розлади, а за три дні температура піднялась до 39, з’явилися біль у попереку та лихоманка. Наступного дня в дівчинки паралізувало ногу.

Захворювання у дитини підтвердили в лабораторії вірусологічних досліджень Центру громадського здоров’я у Києві та у лабораторії Гельсінкі.

Мати дитини після того, як у її доньки виявили недугу, змінила своє ставлення до вакцинації та дозволила щепити інших двох дітей.

Медична директорка Закарпатської обласної дитячої лікарні Магдалина Семеняк повідомила, що дівчинку чекає понад рік реабілітації.

Як розповіла у коментарі ТСН головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик, у 4 дітей із Закарпаття підтвердили поліовірус ІІ типу. Вони контактували із дитиною з Рівненщини, в якої раніше діагностували поліомієліт. Діти перебувають вдома під наглядом медиків.

Директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний розповів, що на Закарпатті лише 49% дітей щеплені від поліомієліту. Він це пов’язує із діяльністю антивакцинаторів. Також посадовець пояснює, що багато відмов батьки аргументують релігійними переконаннями.

Читайте також:  В Івано-Франківській області зареєстровано випадок захворювання на ботулізм

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.