facebook

У Туреччині затримали українця: його звинувачують у військовому шпигунстві

У Туреччині в Стамбулі затримали шість осіб, яких звинувачують у політичному і військовому шпигунстві. Серед них громадянин України – Ігор Єфрим.

У Туреччині затримали українця


Про це повідомляють місцеві видання Hurriyet і Sabah. Підозрювані нібито готували збройну акцію проти чеченської опозиції в Туреччині.

“Шпигуни планували акцію зі знищення чеченських дисидентів і закуповували для цієї мети зброю”, – йдеться в матеріалі.

Серед затриманих також є громадяни Росії – Абдул Абдулаєв, Равшан Ахмедов, Біслан Расаєв, Асланбек Абдулмуслімов і громадянин Узбекистану – Амір Юсупов. Усі шість осіб були доправлені у в’язницю Малтепе 8 жовтня після спеціальної операції в Стамбулі. Згідно з 328 статтею Кримінального кодексу Туреччини, підозрюваним загрожує від 15 до 20 років позбавлення волі.

Прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив OBOZREVATEL, що турецька сторона наразі не інформувала українські дипломатичні установи в Туреччині про факт затримання. Звернення рідних також не надходили.

На доручення МЗС Генеральне консульство України в Стамбулі вже звернулося до правоохоронних органів Туреччини, аби перевірити цю інформацію, з’ясувати місце перебування нашого громадянина і деталі справи, отримати дозвіл на його відвідання консулом, розказав представник МЗС.

Читайте також:  Наречений кинув наречену напередодні весілля: “дозволила його найкращому другу зайвого…”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.