facebook

“Дельта” у кожному куточку України”: поліцейські будуть посилено контролювати дотримання карантинних правил

Епідеміологічна ситуація в Україні вкрай складна, а штам “Дельта” зареєстрований у кожній області. Тому у МОЗ прийняли рішення посилити контроль за дотриманням карантинних правил.



Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.
Станом на 12 жовтня 16 регіонів знаходяться на “помаранчевому” рівні, і це є зоною посиленого контролю, зазначив Кузін.

За словами головного санітарного лікаря, важливий дієвий контроль:
за дотриманням маскового режиму,
за умовами перевезень,
за роботою закладів громадського харчування та розважальними закладами.

“Необхідно напрацювати механізми, порядок взаємодії, враховуючи кількість санітарних лікарів, працівників Держспоживслужби та Національної поліції України, які будуть залучені у ці процеси. Крім того, ми маємо чітко розуміти відповідальних осіб”, – заявив голова Нацполіції Ігор Клименко.

До Відповідальних осіб він відносить:
керівників автотранспортних підприємств або фірм, які здійснюють перевезення громадян, організаторів спортивних заходів.

За його словами, критичним моментом є діяльність розважальних закладів, у тому числі нічних клубів, ринків, закладів громадського харчування.

“Уряд, розуміючи, що бізнес, який платить громадянам заробітну плату та наповнює бюджет держави, має працювати, встановив можливість їхньої роботи навіть у “червоній” зоні. Обов’язковою умовою такої роботи є також підтвердження клієнтами та персоналом своєї COVID-безпечності”, – сказав Ігор Клименко.

Читайте також:  В Умані вже у 6 хасидів виявили Covid-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.