facebook

На Рівненщині нещеплених від поліомієліту дітей не допускатимуть до навчання

У Рівненській області вже 7 дітей хворі на поліомієліт. Влада вирішила, аби запобігти поширенню, не дозволяти невакцинованим дітям відвідувати навчання.



Нещеплені від поліомієліту не відвідуватимуть школу
Згідно з рішенням комісії, від 11 до 22 жовтня лікарі проведуть невідкладний “нульовий” тур вакцинації дітей до 5 років. Наступні три раунди імунізації триватимуть впродовж 90 днів. Відтак вакцинацією планують охопити усіх дітей до 5 років у Рівненській області.

Втім, наразі для невакцинованих дітей будуть діяти обмеження: їх не допускатимуть до навчання. Для таких дітей забезпечать інші формами занять.

Як заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, рівень імунізації дітей від поліомієліту в Україні є недостатнім. Лише 53% дітей віком до року отримали планові щеплення в 2021 році.

Враховуючи випадок захворювання на поліомієліт, тепер маємо здійснити додатковий тур і вакцинувати всіх дітей регіону, аби захистити дітей від інфікування,
– наголосив Кузін.

Зверніть увагу! За даними МОЗ, у більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання. Згодом з’являються різні ознаки, що залежать від форми вірусу. Інкубаційний період хвороби від 2 до 35 діб, частіше 7 – 14 діб.

 

Читайте також:  Шкарлет розповів, як вчитимуться випускні класи після локдауну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.