facebook

Окремі приміщення закладів освіти можуть підлягати приватизації: ухвалено законопроєкт про нерухоме майно шкіл

У ВР ухвалили зміни до Закону України «Про освіту», зокрема до частини, в якій йдеться про нерухоме майно закладів освіти.



Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт № 4486 від 10.12.2020 року, яким передбачено умови приватизації нерухомого майна закладів освіти.

Отже, ВР постановила внести зміни до Закону України «Про освіту» і в статті 80 частину четверту доповнити новими абзацами:

«У разі призупинення використання нерухомого майна (чи його частини) в освітньому процесі заклад освіти зобов’язаний інформувати орган управління про таке рішення, а також кожні пів року надавати органу управління інформацію щодо наявності та пропозиції щодо подальшого використання такого майна.

У випадку, коли майно (крім земельних ділянок) державного або комунального закладу освіти більше ніж три роки з моменту повідомлення органу управління про припинення його використання не використовується в освітньому процесі, не забезпечує статутну діяльність і подальше його використання за освітнім призначенням не планується чи є неможливим, а інші державні чи комунальні заклади освіти, установи, підприємства і організації протягом цього періоду не виявили заінтересованість у передачі їм зазначеного майна, це майно у встановленому законодавством порядку може бути включене до переліку об’єктів, що підлягають приватизації за умови, що надходження від приватизації такого майна використовуються виключно на освітні потреби».

Нагадаємо, у цю частину закону не вперше вносяться зміни. Так, 2018 року Верховною Радою було ухвалено Закон «Про внесення зміни до статті 80 Закону України «Про освіту» щодо забезпечення освітнього процесу належними умовами для праці та здобуття освіти», яким навпаки, заборонили приватизацію окремих приміщень закладів освіти.

Читайте також:  У МОЗ проведуть конкурс для шкіл, в яких вакциновано 80% педагогів: що можна виграти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.