facebook

Нікого насильно не примушуємо, – у КМДА відповіли, що буде з вчителями, які не вакцинуються

Міністерство охорони здоров’я указом за 7 жовтня 2021 рік затвердило обов’язкову вакцинацію вчителів. Тож, якщо освітяни не захочуть вакцинуватись до того, як закон набере чинності – їх можуть відправляти у відпустку за власний кошт.



Про це в ефірі 24 каналу розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він зазначив, що на сьогодні школи є основними місцями скупчення людей, а отже – основною зоною ризику для міста.

“Поки вчителів насильно вакцинуватись не примушували і не будемо. Усі мають розуміти сьогоднішню ситуацію і те, що вакцинація є основним запобіжним заходом, щоб повернутись до звичайного життя”, – розповів Поворозник.

У вчителів є місяць
Як уточнив заступник голови КМДА, наказ Міністерства охорони здоров’я від 7 жовтня 2021 року про обов’язкову вакцинацію освітян та працівників органів влади набуде чинності через місяць. Отже, вони ще можуть встигнути вакцинуватись.

За його словами, сьогодні особлива увага звертається не тільки на те, чи вакциновані вчителі, а й на дотримання санітарних норм та рекомендацій:

термометрію;
миття рук;
роботу медичної частини;
дезінфекцію;
провітрювання приміщень.

 

Читайте також:  Дітей треба перевести на дистанційне навчання: лікар попередила про спалах COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.