facebook

Невакциновані від COVID-19 можуть заразитися повторно вже за три місяці

Група вчених під керівництвом викладачів Єльської школи громадської охорони здоров’я і Університету Північної Кароліни в Шарлотті (США) з’ясувала, що імунітет до коронавірусу у перехворілих залишається нестійким. А підхопити інфекцію повторно невакциновані можуть за три місяці.

Невакциновані від COVID-19 можуть заразитися повторно вже за три місяці, - дослідження


У дослідженні опублікованому в журналі The Lancet сказано, що зараження можливо вже за короткий час після одужання від COVID-19. За словами Джеффрі Таунсенда, професора біостатистики Elihu Єльської школи громадської охорони здоров’я і провідного автора дослідження, це вказує на те, що єдиною правильною мірою захисту залишається вакцинація від хвороби.

“З дослідження випливає що ті, хто був інфікований природним шляхом, повинні пройти вакцинацію від коронавірусної інфекції”, – сказав Таунсенд.

Він розповів, що свої висновки команда вчених засновує на моделюванні ситуації, яке експерти провели досліджуючи випадки повторного зараження близьких до COVID-19 вірусів. Використовуючи еволюційні принципи, команда змогла змоделювати ризик повторного зараження COVID-19 з плином часу.

Пояснюючи поведінку коронавірусу, фахівці послалися на його вміння “підлаштовуватися і виживати в агресивному для нього середовищі”. Також на випадки повторного зараження впливає і ослаблення імунітету людини після перенесеної хвороби.

“Не варто переоцінювати власний імунітет. Ті, хто заразилися природним шляхом на початку пандемії, з більшою ймовірністю знову заразиться в найближчому майбутньому”, – сказав Алекс Дорнбург, доцент кафедри біоінформатики та геноміки в Університеті Північної Кароліни, який керувала дослідженням.

Читайте також:  Більше на мільярди! ВООЗ спрогнозувала зараження смертельним коронавірусом 2/3 людей на Землі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.