facebook

Школи в Україні оголосили дату осінніх канікул і додаткових вихідних у жовтні

Осінні канікули в Україні почнуться традиційно в кінці жовтня. Крім канікул, українських школярів чекає додатковий вихідний 14 жовтня, коли у всій країні відзначається День захисників і захисниць України.



У Міністерстві освіти і науки канікули рекомендували школам оголосити канікули з 25 по 31 жовтня. Графік канікул може змінюватися в залежності від потреб школи або епідеміологічної ситуації в країні і кожній окремій області.

На сьогоднішній день в “жовтій” карантинній зоні мають право працювати ті школи, в яких вакциновані 80% вчителів. Школи в “червоній” зоні карантину в разі погіршення епідеміологічної ситуації в країні будуть працювати тільки за умови 100% вакцинації колективу. Дана вимога стосується і дитсадків, і початкової школи.

Через те, що тарифи на опалення місцева влада в деяких містах істотно підвищила в новому опалювальному сезоні, канікули в школах можуть змістити на тиждень, щоб розпочати опалювальний сезон в школах пізніше. Однак, про це стане відомо ближче до середини жовтня.

Традиційно опалювальний сезон стартує, коли на вулиці три дні поспіль середньодобова температура не перевищує +8 градусів. До 10 жовтня тепломережі повинні завершити всі підготовчі роботи до початку опалювального сезону і бути напоготові включити опалення.

Читайте також:  У МВС обіцяють забезпечити кожну школу поліцейським

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.