facebook

Якщо “помаранчева” і “червона” зона: у МОН розповіли, які школи закриють на карантин

У разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус умови роботи шкіл без карантинних обмежень посилять. Але лише у разі переходу регіону до “червоної” зони.

Формат навчання залежатиме від рівня вакцинації у колективах шкіл


Головною умовою для того, аби учні загальноосвітніх закладів продовжили навчання в офлайн-форматі, залишиться рівень вакцинації колективів. Про це розповіла заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова в ефірі “Сніданку з 1+1”.

За її словами, умова для продовження навчання безпосередньо у будівлі школі у “жовтій” і “помаранчевій” зонах однакова – щонайменше 80% вакцинованих співробітників. А ось для навчальних закладів, які опиняться в “червоній” зоні карантину, вимогу щодо рівня вакцинації посилять.

“Червона” зона карантину передбачає 100% вакцинацію від COVID-19 педагогічного колективу, “помаранчева” і “жовта” – 80%”, – розповіла Рогова.

“Якщо такого показника немає, то навчальний заклад перейде на дистанційну освіту”, – зазначила заступниця міністра освіти і науки.

Рогова наголосила, що завжди йдеться про вакцинацію всіх співробітників закладів, а не лише вчителів.

“Але в нас є спеціальні школи, де діти з особливими потребами, дошкільні заклади і початкова школа – вони мають працювати”, – додала заступниця міністра.

Станом на ранок 28 вересня дистанційно навчались діти у 3300 школах. За чотири дні ді “жовтої” зони карантину збільшили охоплення вакцинацією співробітників до 80% 1300 закладів – їхні учні відновили офлайн-навчання. Найвищий рівень вакцинації у школах в Києві, Черкаській, Сумській області та у східних регіонах, найнижчий – на Заході.

Читайте також:  У МОН розповіли, коли вчителі зможуть піти у відпустку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.