facebook

Мріємо, що син одужає: 6-річному Давиду необхідна повторна операція. Допоможіть дитині

Тернополянин Давид Ревнюк у свої 6 років вже переніс непросту операцію. Хлопчику діагностували гліоз. Але, щоб отримати шанс на здорове майбутнє, йому потрібна ще одна операція. Не будьте байдужими до долі дитини. Важлива кожна гривня.

Мріємо, що син одужає: 6-річному Давиду необхідна повторна операція. Допоможіть дитині

Читачі “20 хвилин” долучались до збору коштів Давидику для проведення першої операції. Ми кілька разів розповідали про хлопчика в публікаціях:

Нервові клітини відмирають щодня. Пересадка — єдина надія: допоможіть врятувати 6-річного Давида.

Незнайомі люди приносили десятки тисяч гривень: тернополянка дякує небайдужим за диво для її сина

Діагноз — гліоз
— Діагноз Давидка — гліоз. Це означає відмирання нервових клітин в головному мозку. І хвороба прогресує. Клітини відновити важко, а відмирають вони практично щодня, — розповідає мама хлопчика пані Світлана.

Тривалий час малюку не могли поставити діагноз. Рідні не розуміли, що з дитиною відбувається. Згодом діагноз підтвердили в кількох клініках.

Понад три роки хлопчик з батьками чи не щомісяця їздить у різні лікарні. Жінка каже, що не може дозволити захворюванню побороти Давида. Він у сім`ї єдина дитина.

— Всі ці роки ми водили Давида на різні процедури, але якогось особливого результату вони не дали. Нещодавно ми почули про пересадку стовбурових клітин, порадились зі своїм лікарем. І вона сказала, що варто спробувати, і є уже троє дітей з України, яким така процедура допомогла одужати, — розповідає пані Світлана.

Мама 6-річного Давида, у якого гліоз, просить відгукнутись волонтерів, які можуть організувати ярмарок

Операцію робили у Грузії
Це новий метод лікування у медицині, його ще не до кінця вивчили. В Україні наразі такі процедури не проводять.

Донора для проведення такої операції знаходили ще в травні.

— Сама процедура пересадки коштувала понад 14 тисяч доларів. Крім того, потрібні були кошти на забір донорського матеріалу в Києві. Усе вартувало близько 18 тисяч доларів, — розповідає Світлана Ревнюк. — Ми, здається, зробили неможливе. І я хочу подякувати всім, хто нас підтримав в непростий період. Але зараз я змушена знову звертатись по допомогу. Адже усі заощадження та зібрані кошти ми витратили на першу операцію. Зараз ми не маємо права зупинитись на пів дорозі.

Читайте також:  В одній із країн зафіксували спалах епідемії Еболи: вже є жертви лихоманки

Необхідна повторна операція
Після операції в Грузії нервові клітини припинили відмирати. Проте лікарі кажуть, аби відновити ті клітини, які вже втрачені, потрібна ще одна пересадка донорських стовбурових клітин, і її вартість 280 тисяч гривень. Цього разу її зможуть провести в Україні, каже мама Давида.

Пані Світлана звертається до небайдужих з проханням допомогти її дитині фінансово. Адже усі заощадження сім’я витратила на першу операцію. Не будьте байдужими. Подаруйте Давиду шанс на здорове майбутнє.




Довідка

Реквізити для допомоги

4731 2191 2327 8743 Ревнюк Світлана Вікторівна

5168 7422 3105 0927 Ревнюк Світлана Вікторівна

тел. 0978530731 Світлана мама Давида

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.