facebook

У Запоріжжі у школяра під час уроку зупинилося серце: лікарі борються за життя дитини

У Запоріжжі медики намагаються врятувати 14-річного старшокласника гімназії, у якого прямо під час уроку зупинилося серце. До приїзду швидкої учня реанімували працівники навчального закладу.

У Запоріжжі у школяра під час уроку зупинилося серце: лікарі борються за життя дитини. Відео
Зараз стан дитини важкий і лікарі ніяких прогнозів не дають. Про це йдеться в сюжеті ТСН (щоб подивитися відео, доскролльте новина до кінця) .

Відзначається, що нещасний випадок зі школярем стався на уроці історії. Хлопець підняв руку, сказавши вчительці, що відчуває себе погано. Педагог помітила, що він почав втрачати свідомість.

Першими її крики про допомогу почув інженер з охорони праці Артур Науменко, який знаходився неподалік. У минулому році він проходив курси з надання першої допомоги. При цьому зізнався: не думав, що такі навички знадобляться так швидко.

“Дитина перестала реагувати на нашатир, директор піднесла до носа йому телефон – реакції ніякої. Ну і ми почали качати. ​​Одна справа, це вивчати в теорії, розповідати-практикуватися на манекені.. А в живу – це страшно”, – розповів чоловік.

За його словами, разом зі шкільною медсестрою масаж серця учневі вони робили до приїзду лікарів швидкої допомоги.

Мама підлітка, яку викликали в гімназію, розповіла, що кілька місяців тому у сина діагностували важку хворобу серця. Виявилося, що раніше він вже втрачав свідомість, але в школі про це не знали.

Завдяки першої допомоги і грамотним діям реаніматологів 14-річного школяра встигли довезти до медустанови. Зараз він знаходиться в реанімації, самостійно не дихає. Пацієнта підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

“Дитина важкий, проводиться постійне моніторування всіх життєвих функцій”, – підкреслив медичний директор Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні В’ячеслав Ткаченко.

Читайте також:  Народила вдома та викинула: горе-мати залишила свою дитину напризволяще

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.