facebook

Людям ніде жити, а забудовник шикує: в Івано-Франківську будівельна афера набуває обертів

Сотні франківчан вже близько десяти років не можуть вселитися у власні квартири, за які заплатили чималі суми у повному (!) обсязі.
Зовні житловий комплекс «RiverPark» як у рекламі  – готова для проживання розкішна багатоповерхівка. Проте, насправді, всередині незакінчене законсервоване будівництво.

Новобудову не можуть здати в експлуатацію, хоча на офіційному сайті забудовника цей дім вже використовується для проживання.
Власник будівельної фірми – відомий у місті бізнесмен Іван Мельник. На початках діяльності фірма дійсно реалізувала кілька успішних будівельних проєктів, але останнім часом у фінансах компанії, схоже, виникли проблеми.

З елітних новобудов забудівник перейшов на спорудження дешевих квартир, аби хоч цінами привабити нових покупців. Утім, з 2015 року стоять незавершеними як престижні, так і дешеві житлові комплекси.

Власників недобудованих квартир найбільше обурює той факт, що сам забудовник відкрито живе на «широку ногу». Родина Івана Мельника може дозволити собі шикарні авто, мандрівки по всьому світу та розкішний відпочинок на Мальдівах. А клієнтам, що сплатили повну вартість за неіснуючі квартири, банально ніде жити.

Механізм обману дуже простий: людей просять підписати акти прийому-передачі своїх квартир, що в майбутньому звільняє забудовника від будь-якої відповідальності.
Найцікавіше в цій історії те, що фірма збирає всі гроші наперед, проте інвестори не тільки не можуть отримати свого житла, але їм і ще й погрожують.

При цьому, Державна архітектурна інспекція «штампує» один дозвіл за іншим: відкриваються нові об’єкти, приходять нові покупці, а старі оббивають пороги в пошуках правди…

Далі буде…

Джерело: https://frankivskiy-fashik.blogspot.com

Читайте також:  Вартість ліків у Івано-Франківській області зросла на 63%. Хто наживається на здоров'ї прикарпатців?

Шукайте деталі в групі Facebook