facebook

На Франківщині не буде дистанційного навчання під час карантину – освітній процес поставлять на паузу

На Франківщині не буде дистанційного навчання під час карантину. Освітній процес поставлять на паузу.



Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук:

“В ОБЛАСТІ ЗРОСТАЄ КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА COVID-19. УПРОДОВЖ ОСТАННЬОЇ ДОБИ ЗАХВОРІЛИ 59 ОСІБ, ГОСПІТАЛІЗУВАЛИ 42 ОСОБИ, ЖОДНОГО ЛЕТАЛЬНОГО ВИПАДКУ НЕМАЄ. НА ДАНИЙ ЧАС МИ ПЕРЕБУВАЄМО У «ЗЕЛЕНІЙ» ЗОНІ, ОЧІКУЄМО ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ ТЕБ НС”.

На сьогодні, за словами посадовиці, завантаженість ліжок в області із хворими на коронавірус становить 43,3 відсотка. Спостерігається тенденція, що кількість хворих і госпіталізованих зростає, інформує “Громадське”.

На заході України зараз є найбільше хворих на COVID-19, хоча Франківщина не є серед перших областей за кількістю захворілих.

“У НАС Є ВСІ ВАКЦИНИ. ЯКЩО ВЗЯТИ СТАТИСТИКУ, БАЧИМО, ЩО ДОСИТЬ СУТТЄВО ЗРОСТАЄ ВАКЦИНАЦІЯ В ОБЛАСТІ”, — ЗАЗНАЧИЛА ГОЛОВА ОДА.

Якщо говорити про другу вакцину, у школах області вже понад 40% вакцинованих педагогів. Бар’єр 80% подолали 67 шкіл. Це 10% від загальної кількості шкіл. Зараз на коронавірус хворіють 60 дітей та 57 вчителів, 68 класів — на самоізоляції.

“РИЗИКУВАТИ ЗДОРОВ’ЯМ ДІТЕЙ МИ НЕ МОЖЕМО, ТОМУ СПІЛКУЄМОСЯ З ДИРЕКТОРАМИ ШКІЛ, ЗАКЛИКАЄМО УСІХ ВАКЦИНУВАТИСЯ, — АКЦЕНТУВАЛА СВІТЛАНА ОНИЩУК. — БАЧИМО РОЗУМІННЯ САМИХ УЧИТЕЛІВ, ДИРЕКТОРІВ. ЗАРАЗ ПРОЦЕС ВАКЦИНАЦІЇ — АКТИВНІШИЙ. РІШЕННЯ ПРО ПРИЗУПИНЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У РАЗІ НЕОБХІДНОСТІ, ЗАМІСТЬ НАВЧАННЯ ОНЛАЙН, ОБУМОВЛЕНЕ ТИМ, ЩО МИ НЕ МОЖЕМО ПОСТІЙНО НАВЧАТИСЯ ДИСТАНЦІЙНО. ДО НАС ЗВЕРТАЮТЬСЯ ПРЕДСТАВНИК БАТЬКІВСЬКИХ КОМІТЕТІВ, МИ РОЗУМІЄМО, ЩО ДІТИ МАЮТЬ ОТРИМАТИ ОЧНУ, ЯКІСНУ ОСВІТУ”.

Голова Івано-Франківської ОДА надіється, що надовго призупиняти навчання не доведеться.

Читайте також:  Дистанційне навчання в Україні: вчителі втратять надбавки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.