facebook

Вчителям рекомендують не приходити на роботу без щеплення від COVID-19: чи пустять їх в школу

У Святошинському районному управлінні освіти Києва підготували лист в якому сказано, що з 1 вересня “є ймовірність”, що до роботи в освітніх установах не допускатимуть співробітників, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу. Документ відправили керівникам навчальних закладів.



OBOZREVATEL дізнався чи дійсно педагогів не пустять на роботу без підтвердження про пройдену вакцинацію від COVID-19.

У листі, розісланому керівникам освітніх установ 21 липня, йдеться, що якщо співробітник установи відмовився вакцинуватися, то він хибна написати заяву на ім’я керівника установи про відмову з поясненням причини.

Такі заяви зберігаються у керівника установи. Якщо вакцинуватися працівникові заборонено лікарем за медичними показаннями, то має бути заява на відмову і довідка від лікаря.

Списки людей, які відмовилися зробити щеплення від коронавірусу повинні бути складені до 27 липня.

Ми звернулися за коментарем до автора листа – заступниці управління освіти Святошинської РДА Людмилі Голованенко.

Вона пояснила, що через складну ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби у світі така заборона дійсно може бути, але лист відправлений адміністрації освітніх установ району має рекомендаційний характер.

“Дивіться, до початку навчального року залишилося півтора місяця, а у нас вакцинувалися лише третина вчителів! Звичайно, поки лист носить виключно рекомендаційний характер. Але треба згадати ситуацію, яка вже була восени минулого року – захворіло багато педагогів і знайти їм заміну було дуже непросто. Тому намагаємося долучити до вакцинації таким способом. Але. В деяких країнах заявляють, що не пускатимуть на роботу без щеплень від COVID-19, так що й у нас може всяке бути “, – розповіла Людмила Голованенко.

Також Голованенко підкреслила, що подібних листів в інших районних управліннях освіти швидше за все не готували.

Читайте також:  Шкільні канікули: режим роботи та оплата праці педагогів

Відзначимо, столичним педагогам роблять щеплення від коронавірусу вакцинами CoronoVac / Sinovac Biotech або Spikevax Moderna.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.