facebook

Україну чекають зливи могутніші, ніж у Європі? Де по країні з потрійною силою вдарить негода

Експерти прогнозують погіршення погодних умов на більшій частині території України. Найближчими днями в країні дощитиме і буде вітряно, температура повітря значно знизитися. Кількість опадів може в три рази перевищити норму.



Зміна погодних умов у східній частині Європи відбудеться через взаємодію двох метеосистем, пояснив керівник ТОВ “Авіаційна компанія “Одеса” Вадим Громов. За його словами, інтенсивність опадів на всій території України ослабне аж пізно ввечері у четвер, 22 липня (щоб подивитися карти, доскрольте до кінця сторінки).

Причиною погіршення погодних умов стануть антициклон і циклон, підтримувані течіями Атлантичного океану.

“У всіх областях України варто готуватися до сильних дощів. Інтенсивних опадів вдасться уникнути хіба що жителям Одеської, Миколаївської та Херсонської областей – там опади з низькою інтенсивністю”, – повідомив Громов.

За його словами, особливо сильно стихія дасть про себе знати вночі 21 липня. У цей період очікуються опади до 60 мм, що є “червоним” показником їхньої інтенсивності, що у три рази перевищує норму.

Сильні дощі прогнозуються в Хмельницькій, Чернівецькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Харківській і Київській областях із грозами, шквалами.

“Можливі повені, а в гірських районах і в низинах річки можуть вийти з берегів, зійти селеві потоки. Вони можуть мати велику руйнівну силу”, – повідомив Громов.

Стихія також може мати вплив і на роботу транспорту, електроприладів, стільникового зв’язку.

Зі свого боку, на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій попереджають, що підвищення рівнів води із затопленням об’єктів інфраструктури та сільськогосподарських угідь очікується на річках Карпат у вівторок і в середу.

У Львівській області очікується підйом води на 0,5-1,5 м, у Тернопільській, Хмельницькій і Вінницькій областях вода підніметься на 0,5-1,5 м, місцями – затоплення заплав, сільгоспугідь, у межах Чернівецької області вода підніметься також на 0,5-1,5 м, у місцях звуження русел річок – на 2,0-2,5 м, у Закарпатській області в місцях проходження сильних злив на малих водотоках та у верхів’ях річок вода підніметься на 0,5-1,0 м, очікується формування значного місцевого та схилового стоку з підтоплення понижених ділянок у населених пунктах унаслідок захаращення русел малих річок (I рівень небезпеки – жовтий).

Читайте також:  Курс долара в Україні: експерт спрогнозував, яким буде долар найближчими днями

Відомо, що жителі Німеччини та Бельгії, які постраждали від потужної повені, починають очищати свої вулиці, будинки та прилеглі території. Під час стихійного лиха загинуло щонайменше 188 осіб, багато кого досі вважають зниклими без вісти, тому кількість жертв може зрости. Як уточнюють синоптики, в ЄС випала подвійна норма опадів, що стало причиною стихійного лиха.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.