facebook

До України мчать морози: температура опуститься до – 23 морозу

Українців попереджають про мороз до -23.



На цьому тижні в Україні очікується нестійка погода з опадами і температурними контрастами. Подекуди температура падатиме до -20° та навіть нижче.

Такий прогноз озвучив метеоролог Ігор Кібальчич, передає Метеопрог.

Він пояснив, що розвиток циклонічної діяльності на тлі поступового вторгнення арктичного холоду з півночі Європи призведе до погіршення погодних умов на більшій частині нашої країни у перші дні січня.

“В середині тижня очікується суттєве похолодання у північних, східних та центральних областях. На Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів в окремі дні опустяться нижче -20 °С”, – попереджає фахівець.

За його даними, температурні контрасти спричинять рясні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, а на півдні – переважно дощі.

Зокрема, за його даними, сьогодні у центральних, південних та східних областях пройдуть дощі. У західних та північних регіонах очікується сніг та мокрий сніг.

“У північній частині місцями сильні снігопади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця”, – попереджає Кібальчич.

Подекуди окремі пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря в північно-західних областях та Карпатах протягом доби -2…-7 °С, на решті країни +1…+6 °С, на півдні та сході повітря прогріється до +5…+10 °С.

3 січня вночі у західних та східних областях пройде сніг та мокрий сніг, вдень на більшій частині території країни, крім східних та Сумської областей сніг, очікується мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди опади будуть значними, також очікується налипання мокрого снігу, а на дорогах – ожеледиця.

“Температура повітря вночі у північних та Харківській області знизиться до -11…-16 °С, на півночі Чернігівської та Сумської областей -20…-23 °С; на решті країни -4…+1 °С”, – прогнозує він. Вдень температура на півночі Лівобережжя збережеться низькою, в межах -10…-15 °С, на решті території країни близько 0 °С, на Прикарпатті, півдні та у Криму – до +3…+7 °С.

Читайте також:  Частину України накриють опади і штормовий вітер: синоптик Діденко розповіла, де зіпсується погода

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.