facebook

“Всередині стравоходу все було чорне та обпечене”: у Львові рятують 5-річну дитину, яка проковтнула батарейку

Медики уже прооперували дівчинку.



У Львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ рятують 5-річну дівчинку, яка випадково проковтнула батарейку, що спровокувало опік та набряк у стравоході.

Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на дитячого хірурга Олександра Колодія.

За словами медика, 5-річна дитина зізналась батькам, що проковтнула монету. Дівчинку з Стрийського району почало душити в горлі та боліти. Батьки викликали медиків, які порекомендували випити знеболювальних. Наступного ранку стан дитини не покращився і лікарі порекомендували вести дівчинку в Львів.

“11 липня ми прооперували дівчинку. Коли зайшли у стравохід, то зрозуміли, що вона проковтнула не монету, а батарейку: там було все чорне і обпечене”, – сказав Олександр Колодій.

За словами дитячого хірурга, зараз маленьку пацієнтку намагаються вивести із гострого стану, а тоді вона має прийти на огляд через 3-4 тижні, бо саме за цей час можуть утворитися рубці. Якщо вони з’являться, то тоді дитина потребуватиме подальшого непростого лікування.

Медики наголошують, що на Львівщині діти все частіше ковтають сторонні предмети – батарейки, магнітні кулі, цвяхи та інші дрібні предмети.

Читайте також:  У Києві знайдено дитину в колясці. Хлопчика покинули у 34-градусну спеку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.