facebook

Тарифи на електроенергію українцям перерахують через кілька тижнів: хто заплатить у два рази більше

В Україні тарифи на електроенергію переглянуть із 1 серпня 2021-го. Тим, хто витрачає до 100 кВт*год на місяць, підвищення не загрожує. При цьому ті сім’ї, які використовують від 500 кВт*год, будуть платити в кілька разів більше.



Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Усього введуть чотири різних тарифи. Вони будуть залежати від обсягів споживання. “Будуть діяти чотири тарифи. Перший до 100кВт*год, другий – від 100 до 300 кВт*год, третій – від 300 до 500 кВт*год і четвертий для тих, хто витрачає більше ніж 500 кВт*год електроенергії. І остання ціна буде більшою за 3 грн за кожен кВт*год”, – йдеться в публікації.

Без підвищення тарифів обійтися не вдасться. Реальна вартість електроенергії, з урахуванням витрат на доставку і виробництво, становить не менше ніж 2,5 грн. Чинний тариф в 1,68 грн за кВт*год покриває витрати на доставку, але не дає можливості оплачувати витрати на генерацію.

Низькі тарифи призводять до дефіциту коштів на генерацію електроенергії, до щораз більших боргів. Якщо ситуацію не змінити, це може призвести до банкрутства підприємств.

Читайте також:  Тарифи на електроенергію будуть підвищувати ще раз: що зміниться для споживачів у квітні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.