facebook

В Україні підвищили основні соцвиплати: як виросла допомога на дитину і пенсія по втраті годувальника

Після підвищення прожиткового мінімуму з 1 липня в Україні виросли основні соцвиплати. Зокрема, підвищився розмір щомісячної допомоги у зв’язку з втратою годувальника і допомога на дітей.



Розмір такої пенсії для однієї дитини становить 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, тобто дорівнює розміру мінімальної пенсії. З 1 липня ця сума зросла на 85 грн – з 1769 до 1854 грн.

Для двох дітей розмір соціальної пенсії становить 120% прожиткового мінімуму. Замість 3538 грн держава виплачує тепер 3708 грн, що на 170 грн більше, ніж було до 1 липня. Виплати на трьох і більше дітей становлять 150% від прожиткового мінімуму, а це 2781 грн.

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні. З 1 липня її розмір зріс на 170 гривень – до 3708 гривень.

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня становить 1 854 гривні для пенсіонерів з мінімалкою. Для всіх інших ця цифра підвищилася до 2 189 гривень.

Держава в липні провела перерахунок виплат допомоги по безробіттю, виплат шахтарям та інвалідам, пенсіонерам, які отримують мінімалку, виплат особам з інвалідністю внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, ветеранам війни та членам сімей загиблих/померлих ветеранів війни.

Читайте також:  Закон про премії за пізній вихід на пенсію: деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.