facebook

У МОЗ спрогнозували, коли чекати нової хвилі захворюваності на COVID-19 в Україні

В Україні наразі спостерігається спад пандемії COVID-19, проте нова хвиля очікується в осінньо-зимовий період. Улітку-2021, попередньо, рівень захворюваності буде більш-менш стабільним.



Ситуацію з коронавірусом в Україні прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню “Новое время”. Він вказав на те, що спад COVID-захворюваності в літні місяці був прогнозованим, а така динаміка є характерною як для України, так і для більшості країн світу.

“Зараз епіцентр, який був в Індії в попередні місяці, зокрема в квітні-травні, переміщається в країни Південної Америки: “горять” Бразилія та Аргентина, а в інших країнах відзначається стабілізація”, – розповів про глобальну ситуацію з пандемією Ляшко.

Він додав, що значне зниження нових випадків COVID-19 у літній період спостерігається і в Україні, і в більшості європейських країн.

“Ми прогнозуємо, якщо не буде жодних додаткових мутацій коронавірусу, то в літній період у нас триватиме стабілізація рівня захворюваності з потенційним зростанням в осінньо-зимовий період”, – повідомив Ляшко.

Він висловився і про карантинні обмеження. За словами міністра, під час зниження захворюваності не можна продовжувати ті жорсткі заходи, які впроваджуються в разі значного зростання кількості нових випадків і госпіталізованих.

У МОЗ України, як вказав глава відомства, завжди дотримувалися такої позиції: “що повинен бути баланс між впливом карантину на економіку та запобіганням колапсу системи охорони здоров’я”.

Нагадаємо: на 14 червня в Україні офіційно підтверджено вже 2 223 978 випадків коронавірусної інфекції. З них 420 виявлено за минулу добу. Менший добовий “приріст” хворих в Україні був понад рік тому (коли на ранок 9 червня 2020 року зафіксували 394 випадки за попередню добу).

Читайте також:  “Схопив ножа і завдав жертві…”: Харків’янин скоїв жорстоке вбивство “з принципу”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.