facebook

На Україну чекає нова хвиля коронавірусу: медики назвали причини і терміни

Восени на Україну чекає нова хвиля коронавірусу, яку спричинять зокрема активні пересування громадян. Також на зростання захворюваності вплине початок нового навчального року в школах та университетах і повернення дітей у садки, а дорослих – на роботу після сезону відпусток.



Про це “Сьогодні” розповіла епідеміологиня Наталія Виноград, яка викладає у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького та є головною спеціалісткою МОЗ за спеціальністю “Епідеміологія”. Вона також спрогнозувала появу в Україні нових штамів COVID-19.

“Мутації тривають, а, як ми бачимо, дельта-варіант загрозливіший – хворіють навіть ті, хто вже переніс COVID-19. Це буде основною причиною, і звичайно, у нас буде зростання захворюваності”, – сказала лікарка.

Водночас вакцинація населення від коронавірусу може зі свого боку вплинути на поширення хвороби. Однак, зазначив мікробіолог, вірусолог, академік НАНУ Володимир Широбоков, наразі в Україні отримали щеплення першою дозою лише 3% населення, тому ще рано говорити про те, що імунізація може згладити нову хвилю захворюваності.

Він, як й інші лікарі, попередив про можливе зростання захворюваності у разі завезення до України нових штамів коронавірусу.

“SARS-Cov-2 – досить молодий. На нього здійснюється шалений тиск, зокрема і вакцинація, він змінюється і мутує, щоб протистояти загрозам для нього самого ж”, – пояснив Широбоков.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на ранок суботи, 12 червня, в Україні офіційно підтверджено 2 222 701 випадок коронавірусної інфекції. З них 1274 – виявлено за минулу добу.

Серед тих, хто захворів, 40 дітей і 53 медпрацівники. Лідером за кількістю нових випадків хвороби став Київ.

Читайте також:  Сільвіо Берлусконі захворів на Covid-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.