facebook

Польща взялася за безкоштовну вакцинацію українців: де і як усе буде відбуватися

Вже незабаром, з 8 червня, на кордоні з Польщею, українським громадянам почнуть робити вакцинацію від COVID-19. Робити щеплення будуть безкоштовно. Пункт вакцинації відкриють на пропускному пункті “Шегині-Медика”.



Ідея безкоштовної вакцинації українців, які прибувають на роботу в Польщу, була висунута польською стороною. При цьому взяли до уваги взаємні побажання і поляків, і українців. Польські роботодавці більш зацікавлені брати на роботу вакцинованих громадян. Вони не захворіють на коронавірус, не потраплять до лікарні, а також не наражатимуть на небезпеку тих, хто працює поруч із ними.

Українці, які їздять до Польщі на заробітки, також зацікавлені в тому, щоб мати можливість частіше їздити додому, а потім безперешкодно повертатися до місця роботи, не витрачаючи ні часу, ні грошей на проходження тестів.

“Ми відразу домовилися з польською медичною компанією з Жешува, яка бере на себе всю медичну частину”, – розповів гендиректор міжнародної компанії Gremi Personal, що займається працевлаштуванням, Томаш Богдевіч.

Як прищепного матеріалу пропонують вакцини AstraZeneka і Johnson & Johnson.

Вакцинувати будуть, у першу чергу, заробітчан, які їдуть до Польщі на роботу, а також студентів і членів сімей тих, хто знаходиться в Польщі.

Для того, щоб отримати щеплення, не потрібно буде ні дозволу на постійне проживання в Польщі, ні наявність польського ідентифікаційного номера PESEL.

Читайте також:  У Варшаві чоловік намагався увірватися до президентського палацу на авто (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.