facebook

В червні для українців зростуть ціни на продукти: скільки й за що заплатимо

В Україні в червні ціни на продукти будуть, як і раніше, рости. Прогнозується подорожчання не на все продовольство, проте основні тенденції, що встановилися на українському ринку, поки збережуться. Вартість продуктів із овочевої групи досить висока і такою буде залишатися ще принаймні до кінця другої декади червня.



Про це розповів директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, повідомляє Today.ua.

«До цього часу на український ринок повинні почати надходити молоді овочі з відкритого ґрунту вітчизняного виробництва… І вже в липні ми будемо мати досить велику пропозицію дешевих овочів на внутрішньому ринку», – говорить фахівець.

Ціни на хліб у червні знижуватися не будуть. Принаймні до надходження зерна нового врожаю. Лише коли в засіки піде новий урожай, стане більш-менш ясно, як може змінитися вартість хліба. Тому ціни на продукти хлібної групи поки будуть зростати, хоч і не так швидко, як це було раніше.

Крім того, не знижуватимуться і ціни на соняшникову олію. Такого безпрецедентного зростання цін на соняшникову олію, як це було в осінньо-зимовий сезон 2020-2021 року, вже не буде. Можливо, масло ще буде дорожчати, але вже не так стрімко.
А ось молочна продукція в країні може подешевшати. Навіть за незначної кількості худоби, з приходом літа молоко і молочні продукти можуть трохи подешевшати. Адже корови вийшли на пасовища. Це, звичайно, буде сприяти зниженню цін на продукти молочної групи. Однак розраховувати на те, що це зниження буде суттєвим і на щось вплине, не варто.

Читайте також:  Свята в червні 2023 року: чи будуть додаткові вихідні на День Конституції

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.