facebook

В Україні подорожчають молочні продукти і м’ясо через новий закон про ПДВ

Вступ в силу нового закону про зниження ставки ПДВ призвело до того, що молочні продукти і м’ясо злетіли в ціні. Виробники опинилися на грані виживання.



Глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, як прийнятий в Україні закон про зниження ставки ПДВ поставив молочну і м’ясну галузі виробництва на грань банкрутства.

Закон 1115-IX, який передбачає зниження ставки ПДВ на операції з постачання деяких видів сільськогосподарської продукції з 20 до 14 відсотків для окремих категорій виробників, вступив в силу з початку березня поточного року. Через деякий час негативні наслідки даного законодавчого акту відчули на собі не тільки виробники, а й споживачі.

Перш за все, злетіли ціни на молоко і м’ясо, але навіть підвищення вартості продукції не змогло вберегти легальних виробників від обвалення рентабельності виробництва.

«За словами виробників, рішення про пільгову ставку ПДВ в 14% фактично паралізувало їх роботу, зумовивши подорожчання товару« білих »виробників у порівнянні з тінню на 7,2%, що вивело їх за межі рентабельності. Сумно. Помилку треба виправляти», – розповів про ситуацію в молочній і м’ясній галузях Гетманцев.

Читайте також:  Українцям приготували нові тарифи на електроенергію: які три ціни введуть

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.