facebook

Не одразу після щеплення: українцям детально пояснили, коли після вакцинації від COVID-19 формується імунітет

Після вакцинації слід дотримуватися протиепідемічних вимог.



Після вакцинації від коронавірусу у людини не одразу формується ефективний імунітет до хвороби. Повністю захищеною від COVID-19 людина вважається лише, коли після другого щеплення минуло два тижні.

Так, у Міністерстві охорони здоров’я застерегли, що вакцинувавшись лише першою дозою, людина не має ефективного захисту від хвороби, бо не є повністю імунізованою. Теж стосується, якщо від моменту другого щеплення ще не збігло два тижні.

“Якщо ви приймаєте ліки, які пригнічують імунітет, ви можете бути захищеними не повністю. Навіть після вакцинації потрібно дотримуватися протиепідемічних вимог”, – наголосили у МОЗ.

Також українцям вкотре нагадали важливість вакцинації, адже завдяки їй у разі зараження, COVID-19 переноситься у легкій формі або безсимптомно. Крім того, повністю імунізовані люди можуть зменшити ризик зараження коронавірусом тих, хто ще не отримав щеплення. Плюс імунізовані громадяни можуть повертатися до активностей, які були недоступні під час пандемії.

“Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб захиститися від коронавірусу і повернутися до нормального темпу життя”, – підсумували у МОЗ.

Як повідомлялося, задля охоплення більшої кількості щеплених українців МОЗ паралельно з мобільними бригадами і пунктами щеплень запускає вакцинальні центри, які діятимуть на вихідних.

Читайте також:  "Ми вам нічим не зобов'язані". На Київщині жінка померла прямо під лікарнею, медики відмовилися допомогти: подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.