facebook

У лісах Прикарпаття активізувалися ведмеді – вбили свиней і корову та понищили пасіку

Адміністрація Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства застерігає мешканців населених пунктів, що межують з лісовими масивами, у яких можливе проживання ведмедів, не відвідувати лісфонд.



Станом на 24 травня є кілька випадків появи бурих ведмедів у лісових масивах Івано-Франківського, Коломийського та Косівського районів Івано-Франківщини.
Голова Тисменицької районної організації УТМР Володимир Приймак звернувся в управління з повідомленням, що у вихідні в селі Узин бурий ведмідь наніс шкоду мисливським угіддям Дністровського лісництва. Хижак знищив 4 свині, які затягнув у гущавину лісу.
Протягом тижня тварину зафіксували у Печеніжинському лісництві (с. Молодятин, Коломийського району). Ведмідь забрів на пасіку, де знищив 14 вуликів.
Чималу шкоду клишоногий завдав приватному господарству на Косівщині (Космацьке лісництво). Там хижак роздер корову. Лісівники застерігають прикарпатців наодинці не відвідувати лісові масиви, пише “Галка”.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прикарпатець на пробіжці зустрів ведмедя: врятувався завдяки свистку.

Перебуваючи у місцях, де мешкає ведмідь, говоріть голосно, створюйте помірний шум – співайте, свистіть, плескайте у долоні, носіть із собою свисток або дзвіночок.
Не залишайте харчі та сміття після відпочинку, щоб ведмеді не звикали до людської їжі.
Якщо сталося так, що ви зустрілися з ведмедем – зберігайте спокій і не пробуйте втікати. Найкраще — не обертаючись спиною до тварини, неспішно відходити на безпечну відстань. Не робіть різких рухів, не відганяйте хижака камінням чи палицею. Реакція тварини може бути непередбачуваною.
Щоб відвернути увагу ведмедя, йому можна кинути щось зі своїх речей, наприклад, шапку чи куртку. Це може зацікавити тварину на деякий час і дозволить відійти на безпечну відстань.
Якщо хижак кинувся у ваш бік, нападає на вас, потрібно лягти на живіт, скласти руки на шиї. Не дозволяйте, щоб ведмідь перевернув вас горілиць.

Читайте також:  На Прикарпатті відновлять вузькоколійку до "Кедрової палати" Шептицького

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.