facebook

В ЄС назвали найуспішнішу реформу в Україні: перші подробиці

Європейський парламент назвав одну з найуспішніших реформ в Україні – реформу децентралізації. Раніше ЄП схвалив доповідь щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє урядовий портал.

“Наголошено на ефективності впровадження реформи децентралізації, яку Євросоюз визначає як одну з найуспішніших в Україні та закликає завершити її шляхом широкого відритого діалогу між органами центральної та місцевої влади”, – сказано у повідомленні.

При цьому ЄП закликав Європейську комісію уважно вивчити успішні практики реформи децентралізації в Україні та розглянути їх практичне впровадження в інших державах.

“Європарламент вітає досягнення України у проведенні реформи децентралізації; визнає підтримку U-LEAD та формування понад 1000 територіальних громад; позитивно оцінює кроки, прийняті з метою децентралізації державної влади та бюджетів через затвердження нормативно-правових актів та їх практичного впровадження”, – вказано у доповіді.

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що відомство сприятиме популяризації децентралізації та готове надати консультативну підтримку щодо особливостей впровадження.

Нагадаємо, глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що Євросоюз надає безпрецедентну підтримку нашій державі у проведенні децентралізації.



Читайте також:  В Італії фермери вилили на дороги тисячі тонн молока (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.