facebook

У підручнику з української мови знайшли посилання на порносайт

У підручнику з української мови для 10 класу авторства відомого мовознавця Олександра Авраменка знайшли посилання на сайт з порнографією. Підозрюють, що це робота хакерів ㅡ про цей інцидент уже розповіли кіберполіції.

Про посилання на сайт з порно у підручнику розповів користувач toxacheep у TikTok, пише Hromadske.

Так, у підручнику «Українська мова (рівень стандарту)» для 10 класу закладів загальної середньої освіти авторства Олександра Авраменка некоректне посилання можна знайти на 189-ій сторінці під текстом про шкільну форму.

Некоректне посилання можна побачити як у друкованому, так і в електронному варіанті підручника.



За словами помічниці Олександра Авраменка, редактори підручника хотіли залишити посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області.

Серед ймовірних причин некоректного посилання може бути помилка на літеру (за адресою Novomyrgorod.com є сайт місцевого видання) або ж посилання на застарілу адресу сайту міста.

Наприклад, архів сайту, де тепер є порнографічні матеріали, показує, що раніше там справді публікувались новини про Новомиргород. Це ж посилання досі можна знайти у Wikipedia як офіційний портал Новомиргорода.

Однак у будь-якому разі воно було б некоректним, адже посилання на чинний сайт міської адміністрації таке: rada-novomirgorod.gov.ua.

Наразі сам автор підручника вже знає про помилку у книжці та звернувся до правоохоронців.

«Як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції», ㅡ розповіла помічниця мовознавця Оксана Авраменко.

Читайте також:  Корисно для вчителя: 10 розширень GOOGLE CHROME, які стануть у пригоді кожному

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.