facebook

Вартість землі в Україні може зрости в п’ять разів: Шмигаль зробив прогноз для власників паїв

Після запуску ринку землі її вартість в найближчі 5-10 років буде різко зростати. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує зростання цін на землю за цей період в п’ять разів.



За словами прем’єра, “це дуже добре” з точки зору капіталізації нашої держави і землі, якою володіють українці.

“Українці отримають право, а не обов’язок продавати свою землю. А право дає можливість приймати рішення. Подорожчала земля – продай її дорого за ринковою ціною без корупційного податку, який накладали чиновники, коли не було ринку землі”, – зазначив прем’єр.

З 1 липня українці отримають право на продаж своєї землі. Поспішати не варто, адже земля з кожним роком буде дорожчати.

За прогнозами експертів, вартість гектара землі незабаром після відкриття ринку буде в середньому коливатися близько 30 тисяч гривень. При цьому в Європі ціна на землю набагато вище. Це означає, що іноземці вишикуються в чергу, щоб першими придбати українську землю. До прийняття закону про відкриття ринку землі українці не мали права продати або обміняти свій пай, а тільки здавали землю в оренду за безцінь.

З 1 липня обмеження за кількістю гектарів, які може придбати одна особа, становитиме 100 га. Після 2024 року площа дозволеної до покупки землі збільшиться до 10 тис. га.

Читайте також:  Україна увійшла в п’ятірку країн з повним циклом створення літаків, — Президент

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.