facebook

В Україні держслужбовцям будуть нараховувати зарплату за результатами їх роботи

В Україні запускають експериментальний проект, який змінить систему нарахування заробітної плати для держслужбовців. Пілотний проект буде тривати два роки, після чого буде впроваджений у всіх областях країни.



Експериментальний проект по впровадженню системи оплати праці на державній службі на основі класифікації посад буде запущений в Секретаріаті Кабінету міністрів України (СКМУ), Національному агентстві з питань державної служби (Надсен) і його територіальних органах, Мінфіні і Міністерстві цифровий трансформації.

Триватиме “пілот” з 2021 по 2022 рік. Мета програми полягає в тому, щоб державні службовці могли підвищити свої доходи за рахунок поліпшення якості своєї праці.

Звичайно ж, не йдеться про топ-чиновників, заробітки яких досить високі, але величезна частина фахівців у держсекторі отримують мінімальну зарплату. На думку експертів, така ситуація негативно впливає на весь апарат державного управління, спостерігається масовий відтік професійних кадрів.

Очікується, що в державному секторі вдасться підвищити рівень оплати праці, але зарплата кожного окремого спеціаліста буде залежати від результатів його роботи. Розробники реформи впевнені, що таким чином доходи держслужбовців стануть ближчими до ринкових і це приверне професіоналів на вакантні посади в державних органах.

Читайте також:  Вулична їжа: що треба знати, аби отримати від неї користь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.