facebook

Легкою ходою. Чотири поради, як схуднути за допомогою ходьби

Чи можна скинути вагу при ходьбі? Наукові дослідження говорять, що можна, але важливо дотримуватися певних правил.



Ходьба — простий і доступний будь-якому вид фізичної активності, але при цьому вельми ефективний. Її відносять до аеробних навантажень низької інтенсивності. Такий вид занять корисний для оздоровлення всього організму, а при дотриманні деяких умов може стати хорошим способом зниження ваги. Фактично прогулянки протягом однієї години кожен день може бути досить, щоб допомогти вам досягти стійкого схуднення, впевнені вчені. Ось список з чотирьох порад по ходьбі, які допоможуть вам знизити вагу без особливих зусиль.

За даними дослідження, опублікованого в Diabetologia, ходьба протягом 10 хвилин після кожного прийому їжі допомагає знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом 2-го типу більше, ніж ходьба протягом 30 хвилин поспіль в будь-який інший час. При цьому зниження рівня глюкози в крові прискорює втрату ваги незалежно від того, страждаєте ви на діабет чи ні. Ходьба після їжі також допомагає збільшити спалювання калорій і, зокрема, змусити ваш організм використовувати жир як джерело енергії.

2. Ходіть днем
Перебування на сонці протягом дня приносить певну користь для здоров’я, зокрема сприяє засвоєнню вітаміну D, що дуже добре для імунітету і здоров’я кісток. Ще одним стимулом здійснювати прогулянки в полуденний час може стати те, що, за даними дослідження 2020 року, фізична активність у другій половині дня ефективніша в плані спалювання калорій, ніж ранкові тренування. Тому, якщо хочете використовувати ходьбу для схуднення, здійснюйте прогулянки вдень.

3. Ходіть в гору

Безумовно, щоб схуднути за допомогою ходьби, ходити потрібно інтенсивно. А для цього включіть в свій звичний маршрут височини або звичайні сходи. Це дозволить підвищити навантаження, а також допоможе зміцнити м’язи ніг і сідниць. Якщо під час прогулянки ви в основному будете підніматися в гору, то швидше досягнете результату.

Читайте також:  Супрун дала кілька порад щодо занять сексом на карантині

4. Ходіть разом з другом
Тренування з доугом не тільки допомагають продовжити час занять, але також змушують вас працювати старанніше. Дослідження, проведене в Університеті штату Мічиган, показало, що виконання аеробних вправ (таких як ходьба або біг) з партнером мотивувало учасників працювати старанніше і довше в порівнянні з тими, хто працював поодинці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.