facebook

А про півмільйона на одну церкву чого не згадали: депутати “викривали” схеми Шевченка на 87 окрузі

6 квітня Івано-Франківська облрада прийняла звернення до вищого керівництва країни щодо порушень закону на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі 87 з центром у Надвірній, пишуть Версії.



Голосуванню передувало бурхливе обговорення з взаємними обвинуваченнями від різних політсил.

“Те, що діялося з 28 березня по 4 квітня – можливий підкуп, перерахунок бюлетенів, тиск на вищих посадових осіб, погрози, шантаж, підкуп – фактично є призначенням, а не виборами народного депутата”, – відмітив автор звернення Микола Палійчук з фракції партії “За майбутнє”.

Депутат Роман Ткач з “Європейської Солідарності” відмітив, що варто було б згадати і зловживання під час агітаційної кампанії, а не тільки при підрахунку голосів.

“Ви за правду і ми за правду. Але це звернення – півправда або лише частина правди. А де в цьому зверненні факти, які зафіксували громадські організації, по підкупу виборців вашим кандидатом? Роздавання грошей в церквах, підкуп виборців через будівництво доріг. Тобто це лише пів правди. Якщо вже бути об’єктивним, треба говорити повністю про все. І тоді буде повноцінне звернення, як наших краян почали “надувати” дві політичні сили – і “За майбутнє” і “Слуга народу”. Ви підтримували президента Зеленського, казали, що це наша надія і віра. У вас відкрилися очі?”, – звернувся Ткач до Палійчука.

“Якщо є факти прямого підкупу – будь ласка, розслідуйте. Ми це не заперечуємо. Щодо Зеленського, я сподіваюся, що він поки не знає про цю вакханалію, яка діється в області. Але якщо це не так – то це початок кінця і його каденції і всіх демократичних інституцій в Україні”, – прокоментував Микола Палійчук.

Представник “Свободи” Михайло Головчук також згадав про “багатомільйонні підкупи” командою кандидата Шевченка.

Читайте також:  Горе-мати намагалася продати немовля за 10 тисяч гривень

“Роздавав по півмільйона на одну церкву”, – відмітив Головчук.

А депутат від “Платформи громад” Тарас Виноградник додав, що від фальсифікацій, пов’язаних зі зникненням голосів, постраждали всі кандидати, не лише Шевченко.

Врешті депутати таки прийняли звернення – хочуть незалежного розслідування та визнання виборів недійсними.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.