facebook

Шкарлет відповів, чи є обов’язковою “християнська етика” в школах

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет наголошує, що предмет “Основи християнської етики” не може бути обов’язковим для вивчення в школі.
Про це він повідомив Шкарлет під час онлайн-брифінгу.



Відповідаючи на запитання, чи можливо відмовитися від вивчення предмету “Християнська етика”, Шкарлет нагадав, що відповідно до закону “Про повну загальну середню освіту”, заклад освіти визначає перелік навчальних предметів або інтегрованих курсів для реалізації кожної освітньої галузі. А також предмети або курси варіативного освітнього компонента, з урахуванням освітніх потреб учнів, що відображається в навчальному плані освітньої програми закладу освіти.

“Саме заклад освіти приймає рішення щодо включення до освітньої програми одного з предметів.

Наприклад,”Етика”, “Культура добросусідства” або іншого курсу морального спрямування. Або вивчення відповідних питань в рамках інтегрованих курсів, наприклад, “Здоров’я, безпека та добробут”.

Предмет “Основи християнської етики”, про який так довго точиться дискусія, не може бути обов’язковим для вивчення“, – сказав міністр.

Читайте також:  Як працюватимуть українські школи в “жовтій“ та “червоній“ карантинних зонах: МОЗ назвало умови для вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.