facebook

Незакріплена кришка каналізаційного люка вбила 10-річного хлопчика у Львові

Внаслідок перекидання кришки каналізаційного люка у Львові загинув десятирічний хлопчик. ДТП сталася близько 21:50 у неділю, 21 березня, поблизу авторинку на вулиці Зеленій, 251. Під час руху службового авто ДСНС із каналізації зірвався люк і відлетів у автомобіль, що рухався по зустрічній смузі.



Про ДТП першими повідомили очевидці у соцмережах, вказуючи, що люк пробив лобове вікно в автомобілі.

За інформацією ZAXID.NET, внаслідок цього нещасного випадку загинув 10-річний хлопчик, який перебував на передньому пасажирському сидінні машини, яка їхала по зустрічній смузі. Відомо, що у тому автомобілі їхало подружжя з 10-річним сином, за кермом був батько, а мама сиділа ззаду. Люк, що вирвався з-під коліс автомобіля ДСНС, пробив лобове скло їхнього авто і вбив дитину на місці.

Вранці 22 березня львівська поліція повідомила, що учасниками ДТП стали Mitsubishi L200 та Acura MDX, в якій і сидів загиблий хлопчик.

«47-річний львів’янин, керуючи службовим автомобілем Mitsubishi L200, наїхав на каналізаційний люк, встановлений на проїзній частині дороги. Після наїзду кришка люку вилетіла з місця кріплення та влучила у лобове скло автомобіля Acura MDX під керуванням 35-річного жителя Львова, який рухався зустрічною смугою. Розбивши скло, кришка влучила у 10-річного хлопчика, який сидів на передньому пасажирському сидінні. Від отриманих травм дитина померла на місці ДТП», – вказано в повідомленні Нацполіції.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ, що передбачає позбавлення волі до восьми років.

У ДСНС Львівщини уточнили, що їхній автомобіль їхав до місця пожежі з увімкненими маячками та спеціальним звуковим сигналом.

На місце аварії вночі виїжджали також перший заступник мера Андрій Москаленко та заступниця мера з питань ЖКГ Ірина Маруняк. Як повідомив Москаленко, за фактом трагедії мерія почала ще службове розслідування.

Читайте також:  Лікар зі Львова заявив про новий вид ускладнень після COVID-19

Спершу передбачалося, що розслідуванням цієї аварії займеться ДБР, оскільки одним з її учасників є працівник ДСНС. Однак, оскільки причиною смертельного випадку є неналежне утримання проїжджої частини, то зараз розслідування веде поліція.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.