facebook

Кравчук припустив широкомасштабний конфлікт на Донбасі: потрібно залучати США

Росія бачила план з урегулювання конфлікту на Донбасі, хоча, як і раніше, це заперечує, адже не хоче миру. США повинні брати участь у цьому питанні, адже є можливість широкомасштабного конфлікту.



Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу “Україна 24”. Він вважає, що з вересня минулого року не вирішено жодного питання під виглядом нових пропозицій, а насправді Росія просто не хоче миру.

“Україна, Німеччина і Франція ініціювали новий план дій, тому що потрібно дати не тільки нові ідеї, а й аналіз, пропозиції для того, щоб вийти з цього глухого кута. Цей план дій перебуває на вивченні в Росії, Росія мовчить і іноді подає сигнали, що вона плану не бачила. Але він є”, – сказав Кравчук.

Також він вважає, що Росія може заблокувати залучення США до переговорів.

“Я переконаний, що США повинні брати участь у цьому питанні. Тому що конфлікт на Донбасі – це не тільки питання українське, і навіть не європейське. Це питання можливого широкомасштабного конфлікту, якщо Росія не зупиниться у своїх апетитах”, – додав Кравчук

Читайте також:  Зимові розваги закінчились страшною трагедією: “Батьки знайшли тіло дитини у дворі”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.