facebook

Смерть після щеплення. Норвегія призупинила вакцинацію AstraZeneca

Норвегія стала сьомою країною, яка зупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca



Норвезькі власті прийняли рішення призупинити використання вакцини від коронавируса AstraZeneca через можливі побічні ефекти. Про це повідомляє Aftenposten.

Крім Норвегії, вакцинацію даним препаратом вже призупинили Естонія, Латвія, Австрія, Данія, Литва і Люксембург.

Приводом для цього стали два смертельні випадки після щеплення AstraZeneca. В Австрії після вакцинації померла 49-річна медсестра, а в Данії 60-річна жінка.

Причиною смертей став тромбоз.

Чи існує зв’язок між цими випадками і AstraZeneca, поки не встановлено, проте відомо, що обидві жінки були щеплені вакциною з однієї партії, яка складалася з 1 млн доз і була відправлена ​​в 17 країн ЄС.

Як повідомлялося, 11 березня 2021 року Європейське агентство з лікарських засобів схвалило вакцину проти коронавируса компанії Johnson & Johnson в межах ЄС.

Нагадаємо, в лютому компанія Johnson & Johnson подала заявку на дозвіл до застосування своєї вакцини від коронавируса в Європейському союзі.

Напередодні, Україна зареєструвала китайську вакцину від коронавируса.

Відомо, що Україна отримає вакцину AstraZeneca з Південної Кореї.

Також, 25 лютого в Україні нарешті стартувала кампанія з вакцинації. Минулого тижня ми отримали першу партію вакцини CoviShield проти коронавируса. Це аналог оригінального препарату Oxford / AstraZeneca.

Уже відомо, що Україна є однією з тих країн, яка буде включена в першу хвилю розгортання ініціативи COVAX, щоб вакцинувати медичних працівників, літніх людей, тих, хто безпосередньо спілкується з Коронавірусние пацієнтами.

За останніми даними, Україна буде закуповувати вакцини від чотирьох виробників – Pfizer, AstraZeneca, Sinovac і Novavax.

Читайте також:  Як довго захищають головні вацини від COVID-19: нове наймасштабніше дослідження

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.