facebook

Євросоюз вирішив залишити закритими кордони для туристів через COVID-19

Обмеження на несуттєві поїздки в Європейський Союз будуть продовжені через складну епідеміологічну ситуацію, викликану пандемією коронавірусу.



До такої угоди прийшли глави держав і урядів країн-членів Європейського Союзу, йдеться у спільній заяві після відеосаміту Євросоюзу.

Найближчим часом в ЄС будуть збережені суворі обмеження через ускладнення епідеміологічної ситуації і нових викликів, які створюють нові штами вірусу.

“На даний момент всі несуттєві поїздки повинні бути обмежені. Ми вітаємо прийняття двох рекомендацій Ради ЄС щодо поїздок в межах ЄС і в’їзду в ЄС, згідно з якими обмеження можуть вводитися відповідно до принципів пропорційності і недискримінації, і беручи до уваги особливість положення прикордонних громад”, – зазначають лідери.

При цьому, зазначають вони, важливо забезпечити безперешкодне пересування товарів і послуг в рамках єдиного ринку.

У заяві також підкреслюється про необхідність прискорити доставку вакцини від коронавуірусу.

Раніше Рада Євросоюзу оновила перелік рекомендацій щодо обмежень на пересування в країнах ЄС в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 і додала нову категорію заборон.

Згідно з оновленими рекомендаціями, новий колір (темно-червоний) додається до існуючих категорій зеленого, оранжевого, червоного і сірого на спеціальній карті, яку щотижня публікує Європейський центр профілактики і контролю захворювань.

Обмеження на в’їзд до Євросоюзу:
У 2020 році в Брюсселі прийняли рішення істотно обмежити в’їзд до країн Євросоюзу через коронавірусну епідемію. Заходи стосувалися необов’язкових поїздок на території європейських країн, включаючи подорожі.
Пізніше в ЄС відкрили кордони для ряду держав, проте громадянам України поїздки в Європу з туристичною метою були заборонені.

Читайте також:  Українці можуть залишитися без зарплат і пенсій, якщо ЄС зупинить фінансування – Шмигаль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.