facebook

Через буллінг: зі школи звільнилася вчителька року

У Харківській області “Учитель року” Ольга Халепа, яка стала відома на всю Україну завдяки реп-урокам з біології, звільнилася зі школи.



Нагадаємо, під час карантину навесні минулого року Ольга записувала музичні уроки: наукові терміни вчителька римовані під музику, знімала на смартфон, сама монтувала відео і викладала його в YouTube. За такий оригінальний підхід до дистанційного навчання за версією всеукраїнського суспільно-політичного тижневика “Освіта” вона визнана одним з кращих педагогів 2020.

Однак педагогу довелося піти зі школи в селі Яковлівка Лозівського району через пресинг з боку колег. Про це вона розповіла в програмі “Інформаційний вечір” на телеканалі Simon.

“На мене здійснювали психологічний тиск. Весь час блокувалися мої починання, мої проекти. Було повне ігнорування. Це було пекло, якщо чесно. Коли в колективі знущаються і адміністрація весь час пресує, ти просто ставиш крапку, пишеш заяву і йдеш”, – розповіла вчителька.

Звільнилася Ольга Халепа 3 вересня 2020 року. У школі вона пропрацювала 13 років. Зізнається, що нову роботу поки не знайшла і не знає, чи повернеться в сферу викладання. На її місце нового вчителя не знайшли, і біологію дітям викладає вчитель зарубіжної літератури.

“Я живу в сільській місцевості. Щоб прийняти якісь пропозиції, мені треба або змінити місце проживання, або кудись їздити. В цьому – головна проблема”, – зазначила Ольга Халепа.

Зараз Ольга Халепа веде свою телеграм-канал і канал в YouTube, де викладає пізнавальну інформацію з біології для дітей. В YouTube на неї підписані 3,74 тис. Інтернет-користувачів.

 

Читайте також:  Вже з квітня ціна на газ може зрости більш, ніж на половину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.