facebook

У ПФУ пояснили, чи ввійде навчання в університеті у трудовий стаж

Фахівці Пенсійного Фонду України пояснили, чи ввійде навчання в університеті у трудовий стаж.



Відповідне пояснення з’явилося на фейсбук-сторінці “Пенсійного кур’єра”. До фахівців звернувся випускник Чернігівського державного педагогічного університету.

“З 1998 по 2003 рік я навчався на стаціонарі в Чернігівському державному педагогічному університеті імені Т. Г. Шевченка і отримав спеціальність вчителя історії. Навчався на бюджетній основі. Чи ввійде навчання в університеті в трудовий стаж?”, – запитали фахівців ПФУ.

Згідно з поясненням спеціалістів, період навчання в інституті протягом 1998—2003 років увійде до загального страхового стажу при призначенні пенсії за віком.

Адже періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (до 01.01.2004), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Фахівці додали, що статтею 56 Закону України “Про пенсійне забезпечення” було передбачено зарахування до стажу часу навчання, зокрема, у вищих навчальних закладах

 

Читайте також:  В Україні затвердили нові карантинні правила перевезень: що зміниться з 21 жовтня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.