facebook

Породілля померла після пологів вдома з “духовною акушеркою”

34-річна мешканка міста Рівне померла у місцевій лікарні ввечері 23 січня. Її доставили туди після домашніх пологів. Хлопчик народився вагою понад 4,5 кг і почувається зараз добре.
Впродовж вагітності жінка не зверталася до лікарів та не перебувала на медичному обліку. Про це повідомляють на сайті bbc.com.


“У домашніх умовах вона народила сина. Його життю нічого не загрожує. Однак врятувати його матір не вдалося”, – кажуть в поліції Рівненської області.

Розслідування розпочали за статтею про умисне вбивство з відміткою “нещасний випадок”. Також в поліції пояснили, що слід провести додаткові експертизи і опитати свідків, щоб остаточно кваліфікувати можливий злочин.

Кілька місцевих ЗМІ повідомили, що під час домашніх пологів породіллі допомагала “духовна акушерка”, також був присутній її чоловік.

Головна лікарка Пологового будинку Рівненської міської ради Світлана Муравська сказала, що причиною смерті стала гостра масивна акушерська крововтрата.

“Попри усі реанімаційні заходи врятувати жінку не вдалося. О 18:20 породіллю у стані агонії довезли у наш заклад. 50 хвилин наші медики надавали їй допомогу. О 19:10 констатували смерть”- розповіла лікарка.

Як зазначають у виданнях, у породіллі це вже друга дитина, першу вона народжувала в лікарні.

Читайте також:  Так і не побачила новонароджену донечку: коронавірус “убив” матір трьох дітей, яка передчасно народила (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.