facebook

“Його било 14 чоловік. В центрі Парижу. А зараз він у комі”, – подробиці жорстокого побиття українця у Франції

15 січня о одному з центральних округів Парижа, недалеко від Ейфелевої вежі, був по-звірячому побитий 14-річний Юрій. Це сталося близько 18:30, коли Юра разом з друзями повертався з коледжу. На них напала група близько 10 осіб в масках, озброєна металевими палицями, битами і ножами. Всім вдалося втекти, за винятком Юри.

Про це повідомляє кореспондент Української Служби Інформації.

Хлопцеві завдали безліч ударів. Він залишався у свідомості і благав не залишати його помирати, просив, щоб передали його мамі, щоб вона не хвилювалася. Все це відбувалося в одному з нібито безпечних округів Парижа, поруч з торговим центром Beaugrenelle.

За словами мами Юрія, Наталії, її не пускали до сина, тому, що стан підлітка було вкрай важким.

Те, що вони зробили з моїм сином, я нікому не побажаю. Те, що вони зробили з моєю дитиною – просто неможливо уявити. Моє серце розривається… Ми молимося і віримо, що Бог поверне нам Юру. Він завжди був тим хлопчиком, з яким я з самого народження говорила як зі справжнім чоловіком, – розповіла вона.



На даний момент Юра знаходиться в комі в реанімації. Його стан лікарі описують як критичний. У нього пробитий череп в декількох місцях, множинні переломи рук, пальців, ребер, ножові поранення, травма очей. Жорстокість людей, якщо їх так можна назвати, які били Юрія, шокувала і саму поліцію Парижа.

Сім’я хлопчика і українська діаспора у Франції просять про допомогу українських громадян, що мають родичів і друзів в Парижі, а саме про репоста інформації про напад, так як розшукують свідків даної події. Свідки можуть анонімно надати будь-яку інформацію, навіть саму незначну, так як вона допоможе знайти злочинців.

Читайте також:  Терорист, якого розшукували 14 років за вбивство кандидата в депутати, понесе покарання

21 січня, Юрі виповнилось 15 років. Своє день народження він зустрів у реанімаційній палаті однієї з паризьких клінік будучи у комі. У хлопця пробитий череп, множинні переломи рук, пальців, ребер, ножові поранення, травма очей. Після складних операцій лікарі ввели його у коматозний стан.

Голос Карпат поспілкувався з мамою Юри, Наталією Крученик-Фаргат. Жінка у минулому викладачка Закарпатського Державного Університету. Понад 10 років тому, вони з маленьким Юрою переїхали із Ужгорода до Франції. Мама розповідає, що син швидко адаптувався, вивчив французьку мову та знайшов друзів.

“Юрчик народився в Ужгороді. Коли ми переїхали, він був маленький і адаптація пройшла швидко. З‘явилися друзі, почав розмовляти. Він така дитина, що міг з усіма знайти спільну мову”, – згадує пані Наталія. – А зараз він у комі… Лікарі роблять все можливе. Бог те, що не можливе.

Те, що трапилося – це жах. Його било 14 чоловік. В центрі Парижу, в престижному районі, де ми проживаємо. Слідство поки вивчає записи камер спостереження. Дуже чекаємо, що винні будуть покарані, а Юрчик повернеться до нас таким як він був – життєрадісним і цілеспрямованим.”

Відомо, що у консульстві знають про трагічний інцидент. Посол України у Франції Вадим Омельченко повідомив у своєму твітері, що консули контактують з рідними хлопця та французькими правоохоронцями.

Також у своєму наступному твіті посол написав, що медики повідомляють про позитивну динаміку у стані хлопця та планують почати виводити його з коми.

Виноградівчанка Олександра, вже шість з половиною років проживає в Парижі. Дівчина мешкає зовсім неподалік того району, де 15 січня невідомі напали на Юру. Голос Карпат поспілкувався з Олександрою і розпитав, який Париж в плані безпеки та як тут працює поліція.

Читайте також:  Не залишилося і живого місця: допоможіть врятують дівчину, яку жорстоко побили на вулиці (Фото)

“Париж, як великий туристичний мегаполіс, ніколи не вирізнявся в плані якоїсь супер-безпеки. Це не Австрія, не Німеччина. Це – Франція. З дуже ліберальними та демократичними поглядами. Тут, де на кожному кроці кричать про свої права та свободи, поліції працюється не зовсім легко. Людей тут важко контролювати.

Але я, особисто, ніколи не почувала себе у Парижі не захищеною. Тут все залежить від району. 18,19,20 – небезпечні райони. Але це, що трапилось з цим хлопчиком у 15-му районі біля Beaugrenelle, мене дуже шокувало. Це не той район, в якому є небезпечно. Я там буваю кожної неділі і там завжди дуже багато людей, поліції. Зараз у наших місцевих Фейсбук-групах багато пишуть по цій ситуації і люди дивуються відсутністю інформації про нападників, бо там усюди багато камер.

У Парижі багато поліцеських, особливо після терактів у 2015 році. Зараз карантин і після 6 години діє комендантстка година. Друзі кажуть, що зустрічають, також, багато поліцейських у штатському. Але раніше все-одно було спокійніше, можливо це карантин зробив суспільсько більш агресивним. Дуже багато оголошень про зникнення людей і люди, навіть в безпечних районах, намагаються не виходити пізно з дому зайвий раз”, – розповідає Олександра.

Для бажаючих допомогти Юрі, контакти його мами Наталії Крученик-Фаргат.

Інстаграм: @maman_de_yuriy
Електронна скринька: [email protected]

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.