facebook

У Харкові під час пожежі в будинку для літніх людей загинули 15 осіб. Фото та відео з місця трагедії

У Харкові загорівся двоповерховий житловий будинок, попередньо – переобладнаний під будинок для літніх людей.

Про це повідомила пресслужба ДСНС. Станом на 15:50 на місці пожежі за адресою: вул. Нижня Гиївська, 150Б виявлено тіла 15 людей, ще 11 постраждали (щоб подивитися фото та відео, доскрольте новину до кінця).

За повідомленням правоохоронців, попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

О 16:14 пожежу було локалізовано, повідомили в ДСНС. До гасіння залучали 28 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Як пише “Суспільне”, директор Харківського обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага заявив, що будинок для літніх людей працював неофіційно.

“Такої установи, яка за цією адресою обліковується, в жодному реєстрі Харківської області не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального”, – наголосив він.

Вказаний будинок для літніх людей називався “Золотий час”, повідомив Офіс генпрокурора (ОГП) у власному Telegram-каналі. Заклад активно рекламував себе.

Харківська облпрокуратура почала кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, говориться в повідомленні

На трагедію вже відреагував президент України Володимир Зеленський, відповідне повідомлення з’явилося у Telegram-каналі Zelenskiy/Official.

Очільник держави доручив Кабміну негайно розібратися в ситуації. Він також заявив про термінове створення Державної комісії під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин трагедії та напрацювання механізмів запобігання такому в майбутньому.

Особистий контроль над ситуацією здійснюватиме міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, наголосив Зеленський.

Аваков на сторінці МВС у Facebook заявив, що остаточні причини трагедії будуть встановлені у найкоротші терміни.



Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі повідомив про скликання позачергового засідання Уряду, на якому буде створено Державну комісію на чолі з міністром розвитку громад та територій, яка займеться з’ясуванням причин трагедії в Харкові.

Читайте також:  Двоповерховий будинок горів увечері в Микуличині: масштабну пожежу гасили 17 пожежних

Як повідомили на сторінці Нацполіції в Facebook, поліцейські вже встановили керівників згорілого будинку для людей похилого віку та доставили їх до територіального відділу поліції для давання показань.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram-каналі повідомила, що її представник у східних областях Валерій Лютий терміново прибув до приватного будинку для літніх людей у Харкові, де сталася жахлива пожежа.

За інформацією секретаря міськради Харкова Ігоря Терехова, 22 січня оголошено днем трауру за загиблими у харківському будинку для літніх людей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.